28 Aralık 2008 Pazar

Fernando Morientes



Herkes kendinden sonraki nesillere o dönem en sevdiği futbolcuları anlatır. Mesela babam bana Metin Oktay'ı, başkası Cuyff'u bir başkası da ne bileyim Platini'yi anlattığı gibi. Bizim nesil de büyük ihtimalle Hagi, Ronaldinho, Kaka gibi futbolcuları anlatacak. Ama ben bu adamı anlatacam. Gelecek nesillere taşıyacağım isim Fernado Morientes olacak.

Aslında pek sevmediğim bi takımda oynuyordu Morientes... Real Madrid. Herkes onu Real Madrid formasıyla tanımıştı. Raul'un partneri. Bu adam deli gibi defans oynucularıyla boğuşur, hava toplarına çıkar savaşırken Raul ayak içiyle topu kaleye bırakır milleti sinir ederdi. Sonrasında Real Madrid yıldız oyuncu transfer politikasıyla milleti sinir etmeye başladığında Ronaldo, Zidane, Beckham tek tek Madrid'e taşınmaya başladığında aralarında düz bir İspanyol golcü olarak kalmıştı ve Madrid'teki Brezilya çetesi onu takımda istememişti. Morientes de Monaco'ya kiralık gitmişti. O gün çok net hatırlıom bütün spor haberlerinde Monaco Morientes'i kiraladı diye haber vardı ve Morientes'in donuk ve napıom lan ben burda bakışı yanında Didier Deschamps... Bomba bi transer değildi hatta transfer değildi ama herkes "nasıl lan..Mori'yi nasıl yollarlar" demiş olsa gerek ki her yerde çıkmıştı bu haber.

O sene 2003- 2004 senesi muhtemelen en garip Şampiyonlar Ligi senesi oldu. Galatasaray'ın Juventus'u Almanya'da Beşiktaş'ın Chelsea'yi İngiltere'de yendiği sene. Morientes'li Monaco Deportivo'yu gruplarda 8-3 gibi hayvani bi skorla yenmişti ve o sezon Morientes Monaco'dayım ama burda da oturmuoz mal gibi sinyalini vermişti ilk olarak. Zaten Monaco'nun hücum hattı adından çok söz ettircekti o sezon: Guily, Prso, Rotten, Ibarra, Nonda...

Ardından çeyrek finallerde Deportivo Milan'a hayatının en acı tecrübesini 4-1'lik maçın rövanşını 4-0 alarak verirken diğer tarafta Morientes'in hayalleri gerçek oluyordu. Real Madrid'le karşılaşan Monaco ilk maçı 4-2 kaybetmişti hatta maç bi ara 4-1 olmuştu ve Madrid taraftarı da iyice azmış coşmuştu ama son dakikalarda Morientes golüyle de iş Monaco'da biter heyecan yapmayın demişti. Ve Rövanş maçında da Morientes'in yine gol attığı maçta da Monaco Real Madrid'i 3-1 yenip ağzına sıçmıştı. Eğer bir gün oğlum olur da bana intikam nedir diye sorarsa işte ona izleticem bu maçı. İntikam budur. Bu adama o zaman hasta olmuştum ve benim her zaman o cins Monaco formasıyla hatırlayacağım bi golcü olacak Morientes. Sonrasında tekrar Real Madrid, Liverpool ve Deportivo'da oynasa da asla Monaco'daki hayvani formunu yakalamadı. O sezon Real Madrid'i eledikten sonra Abramovich'in Chelsea'sini de madara eden Monaco o sezonun bir diğer sürprizi Porto'yla final oynamıştı ama 3-0 yenilmişlerdi.

Hiç yorum yok: