30 Ekim 2008 Perşembe

TIAMAT - Amanethes


Tiamat süper bi albümle döndü. Amanthes..albümü defalarca dinledim ve şunu dinleyebilirim. Efsane Tiamat Albümlerinden biri olmuş. Bence 2008'in en iyi albümlerinden biri. (Tabi Opeth'in Watershed'ini unutmamak lazım. Onu da başka yazıda incelerim)

Albüm biraz yunan konseptli. Tabi yunancamız kısıtlı olduğundan pek anlayamadık ama 5-6 parçanın ismi yunanca. İlerleyen zamanlarda anlarız neymiş dertleri.

Albümün diğer Tiamat albümlerinden farkı ise hatırlarsanız tüm albümlerde sağlam başlayan iki üç parça ardından bol bol klavye destekli yavaş Tiamat parçaları geliyodu. Bu albümde ise parçalarda hiç tempo düşmüyor ve cayır cayır çalıyolar tabiri caizse. Ve tabii ki üstün insan Johan Edlund'un vokali bu sefer çok farklı. Skeleton Skeletron'da mükemmele ulaşan o pürüzsüz klasik vokal biraz geçmiş günlere dönüyo..ama brütal diyemeyeceğimiz kirli bi vokal..yine de insanı kendisinden geçirmeye yetiyo. Albümde bikaç parça hariç klavye etkisini yoğun görmüyosunuz, genellikle cayır cayır distortion heryer.. Parçalar genellikle birbirinin devamı yani aralarda boşluklar yok.

Albüm The Temple Of The Crescent Moon'la başlıyo ve "It's been a long time and we're here again" diyo kendileri..hoşgeldiniz diyoruz. Ardından gelen Equinox of the Gods'da ise nolluyo diosunuz çünkü parçada bariz Black Metal etkileri görüyo.. Tabi yıllardır süregelen Atmosferik Gothic Rock geleneğinden böyle bi köklere dönüş insanı şaşırtıyo..Albümün en güzel şarkıları Until the Hellhounds Sleep, Lucienne Summertime is gone ve tabii ki AMANES!!!!! Aslında albümde Meliae gibi ilginç soft çalışmalar da var..meraklısına..

Şu Amanes hakkında bikaç satır yazmadan geçemiycem. Süper bi şarkı olmuş gerçekten...Ekşi Sözlükten okuduğuma göre Gazel demekmiş Amanes yunancada.. Çok ağır yavaş ama süper sözlere sahip bi şarkı...Edlund yine dahiyane bi şey yapmış..Şiddetle tavsiye ederim..

And I must leave

My wings are heavy

And my journey has begun...

Hiç yorum yok: